Det sociale netværksside Facebook giver brugerne mulighed for at uploade og se hinandens fotos. Et værktøj kaldet "tagging" giver også brugere mulighed for at mærke de personer, der vises på disse billeder. Selvom Facebook ikke har et værktøj, der lader brugere søge efter hinandens mærkede fotos, er der flere andre måder at finde en vens mærkede billeder på.

...

Photo Application

En måde du kan søge på taggede fotos af andre Facebook-brugere er ved at klikke på fanen "Fotos" til venstre på din Facebook-startside. Når du klikker på denne fane, vil du blive omdirigeret til siden "Fotos"; det er her Facebook katalogiserer alle de for nylig uploadede fotos af dine venner. Du vil kunne se fotos og album uploadet af dine venner, samt taggede billeder af dine venner, som andre Facebook-brugere har uploadet til deres profiler. Du vil være i stand til at skelne mellem disse nymærkede billeder, fordi de ikke inkluderer en albumtitel - bare navnet på den mærkede ven og et billede af, hvad der ligner et lille gaveæske. Du kan kun søge efter taggede fotos af dine Facebook-venner - personer, som du har genkendt en gensidig forbindelse - på denne måde.

Nyhedsstrøm

Nyligt mærkede billeder af dine Facebook-venner vises også på din Facebook-startside, nu kaldet "Nyhedsfeed." Dette feed - der offentliggør information som en vens statusopdatering, profilændringer eller uploadede billeder - annoncerer også, hvornår en Facebook-bruger har tagget en af ​​din vens på et billede. Hvis du ser et mærket billede af din ven offentliggjort i dit nyhedsfeed, skal du klikke på det for at få et større billede.

Gennem vens profil

Hvis du vil se på alle de mærkede fotos af en bestemt ven - snarere end på alle nymærkede billeder - start med at søge efter den pågældende person. Indtast venens navn i tekstfeltet øverst på webstedet. Når du ankommer til vennens profilside, skal du klikke på linket "Fotos" under hendes profilbillede til venstre på siden. Denne side deler din vens fotos ned i to kategorier. Den første kategori inkluderer billeder og videoer uploadet af din ven til webstedet. Den anden kategori - som er anført under den første - inkluderer mærkede billeder og videoer af din ven, som en anden Facebook-bruger uploadede. I dette andet afsnit vises alle de mærkede fotos af denne ven; Klik på miniature for at se et større billede.

Undtagelser

Facebook giver brugerne mulighed for at vælge privatlivets niveau for hver af deres fotos. Ikke kun kan du forhindre bestemte Facebook-brugere - inklusive visse venner - i at se dine uploadede billeder, du kan også begrænse enkeltpersoner og grupper fra at se mærkede billeder af dig. Dette gøres ved at ændre indstillingerne i afsnittet "Privatliv" under fanen "Konto" øverst til højre på din Facebook-startside; forskellige muligheder inkluderer kun at tillade venner eller "venner af venner" at være i stand til at se og søge efter disse mærkede fotos. Hvis du vælger ikke at dele disse mærkede billeder med visse personer, vises fotos ikke i dine venners nyhedsfeed, for nylig tilføjede fotosektion eller tilsluttet din profil.